668701a0b84724017d65bb36ffbe9bb1cfcf89f5

یکی از موضوع های مهم در زمینۀ خدمات دانشجویی، تغذیۀ دانشجویی است. در این خصوص کارگروه "تدوین قرارداد تیپ غذای دانشجویی" در بهمن ماه ۱۳۹۳ تشکیل و مشغول به فعالیت شد و پس از پنج ماه کار مستمر و فشرده با حضور متخصصان و کارشناسان حوزۀ تغذیۀ دانشجویی از ۱۱ دانشگاه، نمایندگان دبیران مناطق هشتگانه و صندوق رفاه در بهار ۱۳۹۴ این تالش جمعی به نتیجه نشست و مطالب مفیدی به دست آمد که در قالب قراردادهای پیشنهادی تغذیۀ دانشجویی با پنج پیوست شامل استانداردها و شاخص های الزامی مواد غذایی، آیین نامۀ بهداشتی غذای دانشجویی، فهرست تخلفات و جرایم، آنالیز غذای پیشنهادی و شیوه نامۀ آماده سازی مواد اولیه و پخت غذای دانشجویی در اختیار معاونت های دانشجویی دانشگاه ها قرار گرفت که با استقبال بسیاری از آنان مواجه شد و ما را واداشت که مطالب را جامع تر کرده و به مجموعه کتابهای تغذیه دانشجویی تبدیل کنیم. مزایای استفاده از این مجموعه شامل صرفه جویی اقتصادی، هزینه کردن بهینۀ بودجه، افزایش کیفیت غذای دانشجویی، افزایش ضریب بهداشتی، ارتقای اطلاعات پیمانکاران غذا و در نهایت رضایت مندی دانشجویان است که در راستای استاندارد سازی و یکنواخت شدن غذای دانشجویی در تمامی مراکز آموزش عالی و دانشگاه های کشور است.

بدیهی است دانشجویان که بیشتر وقت خود را در دانشگاه سپری می کنند، از نظر جسمی و فکری به تغذیه مناسب نیاز دارند و با بهبود کیفیت تغذیهای و رعایت استانداردها میتوان موجب رشد و شکوفایی هرچه بیشتر آنان را فراهم آورد. برای تهیه غذایی با کیفیت مناسب، لازم است از مواد اولیه مناسب و مرغوب استفاده شود که شناخت مرغوبیت مواد با دانستن شاخصهای کیفی هر ماده امکان پذیر است. در این جلد (استانداردهای تغذیه دانشجویی) مطالب در پنج فصل تنظیم شده که در هر بخش سعی گردیده است تا شاخص های تشخیص سلامت مواد بر اساس استانداردهای وزارت بهداشت برای برخی از مواد غذایی پرمصرف بر اساس هرم غذایی( گروه مواد خوراکی نان و غلات؛ میوه ها و سبزیها؛ پروتئین، لبنیات و حبوبات؛ چربیها؛ چاشنیها، افزودنیها و سایر فرآورده ها) بیان گردد.

شایان ذکر است که در انجام این کار از تجربه های دانشگاههای مختلف، استفاده گردیده و سعی شده است که مسائل علمی و تجارب عملی با هم آمیخته شود تا مطالب تهیه شده کاربردی باشد و موجب بهبود وضعیت تغذیۀ دانشگاهها و مؤسسه های آموزش عالی شود و ابزاری در دست مدیران و مسئولان دانشگاهی برای خدمت بیشتر به دانشجویان کشور باشد. البته نیک میدانیم که این مجموعه کامل نبوده و تکمیل و اصلاح آن، مستلزم کمک و نظر متخصصان و مسئولان تغذیه دانشجویی و همچنین دانشجویان عزیز خواهد بود. در پایان از خوانندگان محترم استدعا داریم که با رهنمودهای ارزشمند خود ما را در جهت رفع نقایص احتمالی یاری نمایند.

داده و منابع

اطلاعات تکمیلی

فیلد مقدار
وبسایت سازمان
کارشناس مسئول داده
سمت کارشناس مسئول داده
تلفن مسئول داده
پست الکترونیکی مسئول داده
آدرس سازمان مسئول داده
شهر
استان
نسخه
شناسه فراداده
تاریخ نشر 1397
تاریخ بازنگری
وضعیت رکورد
زبان
نرخ به روزرسانی