1281f26c9d596a1a1394a758f7652ba07c0511da

یکی از موضوع های مهم در زمینة خدمات دانشجویی، تغذیة دانشجویی است. تغذیة مناسب برای حفظ و ارتقای وضعیت سلامتی در قشر جوان و دانشجو که در دوران حساسی از زندگی از نظر روحی و جسمی قرار دارند، بسیار مهم است. در این خصوص کارگروه "تدوین قرارداد تیپ غذای دانشجویی" در بهمن ماه ۱۳۹۳ تشکیل و مشغول به فعالیت شد و پس از پنج ماه کار مستمر و فشرده با حضور متخصصان و کارشناسان حوزة تغذیة دانشجویی از ۱۱ دانشگاه، نمایندگان دبیران مناطق هشتگانه و صندوق رفاه در بهار ۱۳۹۴ این تالش جمعی به نتیجه نشست و مطالب مفیدی به دست آمد که در قالب قراردادهای پیشنهادی تغذیة دانشجویی با پنج پیوست شامل استانداردها و شاخص های الزامی مواد غذایی، آیین نامة بهداشتی غذای دانشجویی، فهرست تخلفات و جرایم، آنالیز غذای پیشنهادی و شیوه نامة آماده سازی مواد اولیه و پخت غذای دانشجویی در اختیار معاونت های دانشجویی دانشگاه ها قرار گرفت که با استقبال بسیاری از آنان مواجه شد و ما را واداشت که مطالب را جامع تر کرده و به مجموعه کتابهای تغذیه دانشجویی تبدیل کنیم. مزایای استفاده از این مجموعه شامل صرفه جویی اقتصادی، هزینه کردن بهینة بودجه، افزایش کیفیت غذای دانشجویی، افزایش ضریب بهداشتی، ارتقای اطلاعات پیمانکاران غذا و در نهایت رضایتمندی دانشجویان است که در راستای استاندارد سازی و یکنواخت شدن غذای دانشجویی در تمامی مراکز آموزش عالی و دانشگاههای کشور است.

در این جلد( مبانی فرآوری غذای دانشجویی) چگونگی آماده سازی مواد اولیه و شیوة پخت هر غذا به منظور یکنواختی در تمام دانشگاهها و موسسه های آموزش عالی کشور آورده شده است. ایران کشور قومها و فرهنگهای متفاوت و سرزمین چند اقلیمی است که این تفاوتها، تنوع زیاد و سلیقه و ذائقه غذایی متفاوتی در کشور ایجاد کرده است. در این کتاب با توجه به این گستردگی سلیقه و تنوع، سعی بر آن شده است تا غذاهایی که در بیشتر دانشگاههای کشور به دانشجویان ارائه میشود، به عنوان نمونه آورده شود. همچنین به ترکیب بندی و آنالیز غذاهای نمونه پرداخته شده است. از طرفی برای داشتن کیفیت و کمیت مناسب غذا با در نظر گرفتن شرایط سنی دانشجویان و اهمیت تغذیه در رشد و سلامت آنان و همچنین توجه به تفاوت ذائقه ها، مقدار مواد لازم برای هر غذا نیز درج شده است.

شایان ذکر است که در انجام این کار از تجربه های دانشگاههای مختلف، استفاده گردیده و سعی شده است که مسائل علمی و تجارب عملی با هم آمیخته شود تا مطالب تهیه شده کاربردی باشد و موجب بهبود وضعیت تغذیة دانشگاهها و مؤسسه های آموزش عالی شود و ابزاری در دست مدیران و مسئوالن دانشگاهی برای خدمت بیشتر به دانشجویان کشور باشد. البته نیک میدانیم که این مجموعه کامل نبوده و تکمیل و اصلاح آن، مستلزم کمک و نظر متخصصان و مسئولان تغذیه دانشجویی و همچنین دانشجویان عزیز خواهد بود. در پایان از خوانندگان محترم استدعا داریم که با رهنمودهای ارزشمند خود ما را در جهت رفع نقایص احتمالی یاری نمایند.

داده و منابع

اطلاعات تکمیلی

فیلد مقدار
وبسایت سازمان
کارشناس مسئول داده
سمت کارشناس مسئول داده
تلفن مسئول داده
پست الکترونیکی مسئول داده
آدرس سازمان مسئول داده
شهر
استان
نسخه
شناسه فراداده
تاریخ نشر 1397
تاریخ بازنگری
وضعیت رکورد
زبان
نرخ به روزرسانی